Crema Catalana-jellegzete Katalán finomság
2006.01.21. 21:57
Elõszöris feltörjük a tojásokat, a fehérjéket egybõl a turmixgépbe tesszük a reszelt citrommal és egy csipetnyi sóval együtt...
Crema Catalana – jellegzetes katalán finom
|
Hozzávalók: 6 tojás 3/4l tej 200 gr cukor 2 kanálnyi kukoricaliszt fél citrom lereszelve sal |
Elkészítés: Elõszöris feltörjük a tojásokat, a fehérjéket egybõl a turmixgépbe tesszük a reszelt citrommal és egy csipetnyi sóval együtt, és ezt a keveréket verjük fel a géppel. Az elkészült masszánkat egy lábasba tesszük. Lassú tûzre téve elkezdjük melegíteni a masszát, hozzáadjuk a tejet, és a cukrot (egy 3 kanálnyit teszünk csak félre díszítésre), és persze nem feledkezünk meg a folytonos keverésrõl sem. Amikor már jól elkevertük, hozzáadjuk a kukoricalisztet, és tovább kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Amikor már sima a masszánk, kis tányérkákba tesszük, mint a pudingot szoktuk, és ha egy kicsit kihûlt, betesszük a hûtõbe. Tálaláskor szórjuk meg egy kis porcukorral!
Katalóniában a tetejére szórt porcukrot egy speciális eszközzel szokták karamellizálni. Ez egy fogóval ellátott köralakú vaslap tulajdonképpen, amit tûzbe tartanak míg nem pirosodik be, és rányomják a porcukorra…
Jó étvágyat! |
|