Crema Catalana-jellegzete Kataln finomsg
2006.01.21. 21:57
Elõszris feltrjk a tojsokat, a fehrjket egybõl a turmixgpbe tesszk a reszelt citrommal s egy csipetnyi sval egytt...
Crema Catalana – jellegzetes kataln finom
|
Hozzvalk: 6 tojs 3/4l tej 200 gr cukor 2 kanlnyi kukoricaliszt fl citrom lereszelve sal |
Elkszts: Elõszris feltrjk a tojsokat, a fehrjket egybõl a turmixgpbe tesszk a reszelt citrommal s egy csipetnyi sval egytt, s ezt a keverket verjk fel a gppel. Az elkszlt massznkat egy lbasba tesszk. Lass tûzre tve elkezdjk melegteni a masszt, hozzadjuk a tejet, s a cukrot (egy 3 kanlnyit tesznk csak flre dsztsre), s persze nem feledkeznk meg a folytonos keversrõl sem. Amikor mr jl elkevertk, hozzadjuk a kukoricalisztet, s tovbb kevergetjk, hogy ne legyen csoms. Amikor mr sima a massznk, kis tnyrkkba tesszk, mint a pudingot szoktuk, s ha egy kicsit kihûlt, betesszk a hûtõbe. Tlalskor szrjuk meg egy kis porcukorral!
Katalniban a tetejre szrt porcukrot egy specilis eszkzzel szoktk karamellizlni. Ez egy fogval elltott kralak vaslap tulajdonkppen, amit tûzbe tartanak mg nem pirosodik be, s rnyomjk a porcukorra…
J tvgyat! |
|