Csicseriborsó Gombóckák
2006.01.21. 21:55
Verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a megfott csicseriborsót és jól keverjük össze a robotgéppel. Ha már összeállt a massza, tegyük bele a fokhagymát, petrezselymet és egy csipetnyi borsot...
Csicseriborsó Gombóckák
|
Hozzávalók: 300 gr fott csicseriborsó 2 vagy 3 tojás 2 gerezd fokhagyma petrezselyem csipetnyi bors zsemlemorzsa éleszto paradicsomszósz olaj
Elkészítés: Verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a megfott csicseriborsót és jól keverjük össze a robotgéppel. Ha már összeállt a massza, tegyük bele a fokhagymát, petrezselymet és egy csipetnyi borsot. Megint egy kicsit keverjük össze, és végül adjuk hozzá az élesztot is, hogy egy kicsit megdagadjanak majd a gombóckák, amiket a masszából formálunk. Ha összegyúrtuk a golyócskákat, forgassuk bele zsemlemorzsába, és süssük ki forró bo olajban, amíg aranyszínuek nem lesznek. Tálaláskor öntsük le a gombóckákat paradicsomszósszal és szórjuk meg oket egy kis petrezselyemmel.
Jó étvágyat! |
|